Aftellen naar het Special Olympics Unified Sailing Regatta in Rotterdam!

PERSUITNODIGING

Op zaterdag 13 oktober zijn er maar liefst 14 zeilteams uit Nederland en België actief op de Kralingse Plas in Rotterdam. Zeilers met en zonder verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan. Een mooi voorbeeld van Play Unified op het water!

Play Unified

Op 2 en 3 oktober is de #PlayUnified campagne gelanceerd door Special Olympics Nederland, waarbij 14 bijzondere sporters 14 topsporters met succes hebben uitgedaagd. Met als doel: meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking.

Special Olympics Unified Sailing Regatta

Het Unified Sailing Regatta is een mooi voorbeeld van #PlayUnified. Sporters met en zonder verstandelijke beperking in een zeilboot die samen strijden voor de eerste plaats. Eén van de zeilers die op de Kralingse Plas meedoet is Joost Vial. Joost daagde tijdens de campagne topzeilster Marit Bouwmeester uit. En met succes! Binnenkort gaan zij met elkaar varen en met name van elkaar leren.

Programma

Het Unified Sailing Regatta wordt georganiseerd door Stichting Stras, Stichting Plons & de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas. Het programma voor 13 oktober ziet er als volgt uit:

  • 10.00 Openingsceremonie
  • 11.00 – 16.00 Wedstrijden
  • 13.00 Lunchpauze
  • 16.30 Medaille uitreikingen
  • 17.00 Sluitingsceremonie

Meer informatie is te vinden op www.unifiedsailing.nl

Noot voor de redactie

Wilt u bij het Unified Sailing Regatta aanwezig zijn? Of meer informatie? Neem dan contact op met Mark van der Heijden van de Stichting Plons, 0619630274, info@plons.nl

Bij gebruik van de foto van Joost is de volgende naamsvermelding verplicht: – Foto: Christijn Groeneveld