Algemene informatie voor bezoekers

Families en bezoekers
Juist voor de families en supporters van de zeilers is het een uitgelezen mogelijkheid om het prachtige Sneekermeer te bezoeken en de zeilers aan te moedigen. Het starteiland en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek zijn hiervoor geopend voor bezoekers en familie. Vanwege de korte afstand tot het wedstrijdgebied zal er een uitstekende gelegenheid om de races te kijken.

Ook zullen er boten beschikbaar zijn om de wedstrijden vanaf het water te bekijken.

Schermen in de zaal zal laten zien de races live zien door GPS tracking devices. Deze online races kunnen ook real-time in de gaten gehouden op elke computer, tablet of telefoon met een internetverbinding.

Vervoer

Alle activiteiten vinden plaats op het Starteiland (Kolmeerslân) en het Sneekermeer. Vervoer is dus alleen noodzakelijk van en naar de verblijfsaccommodaties en bij aankomst en vertrek. De verwachting is dat een groot gedeelte van de teams met eigen vervoer komt maar voor de teams die deze mogelijkheid niet hebben wordt een mogelijke samenwerking onderzocht met de Sneker Taxi Centrale (Vervoer op Maat).

Het Sneekermeer te Sneek kent een rijke historie in de zeilsport. De KWS, opgericht in 1851, verzorgt al meer dan 165 jaar zeilwedstrijden op dit prachtige meer en hebben een belangrijk aandeel in wedstrijd zeilend Nederland met vele Olympische en wereldtitels in heden en verleden.

De zeilvereniging  is volledig geoutilleerd om een grootschalig evenement te organiseren en doen dit dan ook met grote regelmaat. Zo vinden er jaarlijkse diverse grote nationale en internationale zeilwedstrijden plaats. Onder andere in 2017:  WK 2.4 mR, waar ook het aangepast zeilen een belangrijk deel van is. WK Yngling en natuurlijk de Sneekweek.

Verblijfsaccommodaties

RCN DE POTTEN VAKANTIEPARK IN SNEEK, FRIESLAND

Direct aan het Friese Sneekermeer ligt vakantiepark RCN de Potten. Het park is een watersportparadijs voor jong en oud. Zeilfanaten beleven op en om het park hun ideale vakantie, maar ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. De Friese natuur heeft naast haar typische wateren ook wat flora en fauna betreft genoeg te bieden.

RCN de Potten heeft diverse bungalows voor verblijf van 4-8 personen.

RCN de Potten ligt vlak bij het Starteiland (Kolmeersland)dat met een pont bereikbaar is. Op het Starteiland bevindt zich de Roerkoning van waaruit de activiteiten gaan plaatsvinden. Het starteiland ligt aan het Sneekermeer.

Meer over het programma Meer over de wedstrijden

Directions

Stichting Aangepast Zeilen Sneek / KWS”
Fiifgeawei 5, 8626 GA Offingawier, Netherlands

Mobiele nummer 06 51 07 06 18
maria.poiesz@gmail.com
www.sazs.nl

info@unifiedsailing.nl

Stichting Aangepast Zeilen Sneek / KWS

Vertrouwd zeilen voor mensen met een beperking

Stichting Plons

Stichting Plons (in English; Splash Foundation) is a Dutch Charity Organisation, based in Rotterdam at the Yachtclub Rotterdam and is founded in 2004. Over 140 volunteers serve on a yearly basis sailing activities (leisure) to over 1000 participants with disabilities.
www.plons.nl

Locaties Unified Sailing 2016 Rotterdam