Locatie Rotterdam 2018

Zeillocatie Kralingse Plas

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ is opgericht in 1851 en is daarmee één van de oudste watersport verenigingen van Nederland. De Vereeniging beschikt over een fraai Sociëteitsgebouw aan de Maas, waaraan zij haar naam ontleent, en van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de rivier met al haar scheepvaart.
Het huidige Vereenigingsgebouw aan de Veerhaven werd in 1909 gebouwd.

De Vereeniging kan trots zijn op vele sportieve successen waaronder Olympische zeilwedstrijden. Een zeer aansprekende prestatie is geleverd door erelid Conny van Rietschoten (1926- 2013) met zijn beide ‘Flyer’ zeiljachten, die twee maal in successie de Whitbread Round the World Race wist te winnen, tegenwoordig de spraakmakende Volvo Ocean race.

De Nationale Unified Sailing Regatta Rotterdam wordt gehouden op de Kralingse Plas.  De Kralingse Plas te Rotterdam kent een rijke historie in de zeilsport. Al meer dan 100 jaar vinden er zeilwedstrijden plaats en de organiserende verenigingen op Kralingen hebben een belangrijk aandeel in wedstrijd zeilend Nederland met vele Olympische en wereldtitels in heden en verleden.

Een gezegde luidt; Als je op Kralingen kan zeilen, dan kan je het overal!

Dit met name door de steeds veranderende windrichting.

De zeilverenigingen aan de Kralingse Plas zijn volledig geoutilleerd om een grootschalig evenement te organiseren en doen dit dan ook met grote regelmaat. Zo vinden er jaarlijkse diverse grote nationale en internationale zeilwedstrijden plaats. De gastheer van de Nationale Unified Sailing Regatta is de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’

 

 

Kralingse Plaslaan 121

3062 CD  Rotterdam
telefoon (010) 452 1858

 

Onze sponsoren