Locatie Rotterdam 2019

Zeillocatie Kralingse Plas

De thuishaven van Stichting Plons is de W.S.V.Rotterdam [WSVR]
De oudste officiële watersportvereniging aan de Kralingse plas. De WSVR is vooral een zeilvereniging. Er worden wedstrijden met de buurverenigingen aan de Kralingse Plas georganiseerd, waaronder het jaarlijks terugkerende ‘Gouwe Ouwe’, waarbij in nationaal verband klassieke zeilboten over de Plas scheren, alsmede de ‘Kajuit Eruit’- zeilwedstrijden voor open-en kajuitzeilboten op de vrijdagavonden waaraan ook wordt deelgenomen door leden van de buurverenigingen.

De Nationale Unified Sailing Regatta Rotterdam wordt gehouden op de Kralingse Plas bij de thuishaven van Stichting Plons  De Kralingse Plas te Rotterdam kent een rijke historie in de zeilsport. Al meer dan 100 jaar vinden er zeilwedstrijden plaats en de organiserende verenigingen op Kralingen hebben een belangrijk aandeel in wedstrijd zeilend Nederland met vele Olympische en wereldtitels in heden en verleden.

Een gezegde luidt; Als je op Kralingen kan zeilen, dan kan je het overal!  Dit met name door de steeds veranderende windrichting.

De zeilverenigingen aan de Kralingse Plas zijn volledig geoutilleerd om een grootschalig evenement te organiseren en doen dit dan ook met grote regelmaat. Zo vinden er jaarlijkse diverse grote nationale en internationale zeilwedstrijden plaats. 

 

 

Langepad 27

3062 CJ  Rotterdam
telefoon (010) 4520078

 

Onze sponsoren