Locatie Sneek 2017

TRAININGSCENTRUM DE ROERKONING

Op de noordpunt van het eiland zijn de voorzieningen ondergebracht voor het geven van zeilwedstrijdtrainingen, voor de stalling van verenigingsboten en rubberboten van de KWS en voor stalling van boten van leden van de KWS.

Het trainingscentrum fungeert als sportaccommodatie voor het wedstrijdzeilen en zeilwedstrijdtrainingen op het Sneekermeer, ook voor aangepast zeilen (sporters met een beperking, voor jeugd en volwassenen) en voor schoolzeilen. Voor deelnemers aan wedstrijden en trainingen, ook voor mensen met een beperking en rolstoelgebruikers, zijn er uitgebreide kleedruimtes en douche- en toiletvoorzieningen, instructieruimtes, een slaapaccommodatie voor 32 personen en een EHBO-ruimte beschikbaar. In de gemeenschappelijke groepsruimte is een pantry aanwezig. Frisdranken en eenvoudige lunchgerechten zijn verkrijgbaar.

De “Roerkoning” voldoet aan de eisen van NOC*NSF voor sportaccommodaties en heeft de status Regionaal Hoofdsteunpunt Noord voor de provincie Friesland van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Onze sponsoren