Aankondiging Sneek 2017

Accommodaties

Het Sneekermeer te Sneek kent een rijke historie in de zeilsport. De KWS, opgericht in 1851, verzorgt al meer dan 165 jaar zeilwedstrijden op dit prachtige meer en hebben een belangrijk aandeel in wedstrijd zeilend Nederland met vele Olympische en wereldtitels in heden en verleden.

De zeilvereniging  is volledig geoutilleerd om een grootschalig evenement te organiseren en doen dit dan ook met grote regelmaat. Zo vinden er jaarlijkse diverse grote nationale en internationale zeilwedstrijden plaats. Onder andere in 2017:  WK 2.4 mR, waar ook het aangepast zeilen een belangrijk deel van is. WK Yngling en natuurlijk de Sneekweek.

Verblijfsaccommodaties

RCN de Potten

Direct aan het Friese Sneekermeer ligt vakantiepark RCN de Potten. Het park is een watersportparadijs voor jong en oud. Zeilfanaten beleven op en om het park hun ideale vakantie, maar ook natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. De Friese natuur heeft naast haar typische wateren ook wat flora en fauna betreft genoeg te bieden.

RCN de Potten heeft diverse bungalows voor verblijf van 4-8 personen. RCN de Potten ligt vlak bij het Starteiland (Kolmeersland)dat met een pont bereikbaar is. Op het Starteiland bevindt zich de Roerkoning van waaruit de activiteiten gaan plaatsvinden. Het starteiland ligt aan het Sneekermeer.