Wedstrijden

Organiserende partij:

Stichting Stras, Stichting Plons  & De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas‘ vervullen de rol van Opdrachtnemer voor de organisatie van het Special Olympics Unified Sailing Regatta Rotterdam 2018 en en zullen tevens handelen als Organiserende Autoriteit.

Stichting Stras en Stichting Plons dragen de volledige organisatorische -,  juridische – en financiële verantwoordelijkheid voor de organisatie van het Special Olympics Unified Sailing Regatta Rotterdam 2018 conform het ingediende projectplan en de rechten en verplichtingen die in getekende overeenkomsten zijn vastgelegd.

De Unified Sailing Regatta’s 2018 zijn met dank aan een bijdrage van het De Groot Fonds mogelijk gemaakt

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas‘ verzorgt de sportaccommodaties, Stichting Stras en Stichting Plons verzorgen de financiën en zaken zoals de communicatie, de veiligheid, ICT, wedstrijdsecretariaat, sponsoring & catering. Stichting Plons heeft als (mede) organisator van zeilwedstrijden en activiteiten voor mindervalide zeilers een unieke positie in de Nederlandse watersport; een pool van betrokken, ervaren en enthousiaste vrijwilligers staat klaar om belangeloos het event te ondersteunen.

De organisatie bestaat uit één hoofdpartij met daaronder een werkgroep geformeerd uit o.a. de mede-organiserende partijen en sportverenigingen.

Wedstrijden

De wedstrijdorganisatie zal gevormd worden door een team van ervaren wedstrijdorganisatoren en deskundigen op het gebied van zeilen en Special Olympics.

Momenteel wordt de werkgroep ‘wedstrijdorganisatie’ bemand door;

  • Mark van der Heijden / Technisch Gedelegeerde Zeilen Special Olympics, voorzitter Stichting Plons;
  • Gerben Lems – Stichting Stras
  • Jacques de Faber – Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas
  • Anne dirk van der Goot –  Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas

Doelstelling van de werkgroep ‘wedstrijdorganisatie’  is in eerste instantie de verdere werving van wedstrijdofficials en jury.

De Special Olympics Unified Sailing Regatta 2018 zal plaatsvinden op de Kralingse Plas te Rotterdam bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas

De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen 2013 – 2017 en de Special Olympics Sports Rules for Sailing.

Er zal gezeild worden op het niveau van Level III en Level V volgens de definitie van Special Olympics. De scores van de eerste race(s) worden gebruikt voor classificatie (Divisioning). Afhankelijk van het aantal deelnemende boten zal het veld verdeeld worden in twee of meer divisies. Elke divisie bestaat uit niet minder dan drie boten en niet meer dan acht.

Onze sponsoren